Nieuws  
 

Klinkende Taal is de nieuwste toevoeging aan dStyle, de meest complete huisstijlapplicatie voor Office 2010 van Documentaal. Met de Klinkende Taal module is het nu nog eenvoudiger om de inhoud van een document te controleren op duidelijkheid en leesbaarheid.  Klinkende Taal is ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf GridLine en Documentaal heeft "Klinkende Taal" volledig geïntegreerd in dStyle.
Met de Klinkende Taal module kunnen gebruikers in één keer een document in perfecte huisstijl zetten, inhoudelijk controleren en versturen. De Klinkende Taal module kijkt uw documenten binnen enkele seconden na op taalgebruik en taalfouten en toont daarbij suggesties voor verbetering van de tekst. De nieuwste versie van dStyle met taalcontrole is vanaf nu beschikbaar.

Iedereen een taalkundige
Klinkende Taal is een invoegtoepassing die ervoor zorgt dat het juiste taalniveau gehanteerd wordt binnen uw communicatie. Het taalniveau is van belang wanneer u wilt dat uw boodschap goed en duidelijk overkomt bij uw doelgroepen. Zo is binnen de overheid het nu wettelijk verplicht om begrijpelijk Nederlands te schrijven. Klinkende Taal kijkt uw documenten binnen enkele seconden na en toont daarna suggesties voor verbetering van de tekst. Hierdoor kunt u de tekst aanpassen aan het juiste taalniveau. Het aanpassen van taalniveaus gaat met deze invoegtoepassing gemakkelijker en sneller dan voorheen. Het inhuren van dure taalkundigen behoort daarmee tot het verleden.
Een bedrijf straalt professionaliteit uit dankzij de huisstijlapplicatie van Documentaal en tegelijkertijd begrijpen de klanten de boodschap beter!

Minder d/t fouten in brieven
Klinkende Taal is volledig geïntegreerd in dStyle van Documentaal.  De huisstijlapplicatie creëert efficiënt documenten met de juiste huisstijl. Meerdere functies zorgen ervoor dat het document daarna in bedrijfsprocessen gebruikt kan worden.
De centrale taalserver van GridLine controleert het taalniveau van alle documenten zoals rapporten, verslagen, webteksten en brieven. Deze server wordt voortdurend bijgewerkt door gespecialiseerde werknemers, veelal Neerlandici, van GridLine. De taalserver bevat meer dan 25 taalmodules zoals moeilijke woorden, lange zinnen, controle op "d/t"-fouten en passieve constructies.

Samenwerking
Documentaal is zeer enthousiast over de samenwerking met GridLine. Reinoud Wouters, Marketing Manager bij Documentaal, ziet het als een logische stap in de ontwikkeling van het product: "Eerst hebben we ervoor gezorgd dat het document altijd perfect wordt opgemaakt - nu zorgen we ook voor een bedrijfsbrede controle op de inhoud". Er gaan geen brieven met taalfouten de deur meer uit!
Ook Tigran Spaan - eigenaar van GridLine - is enthousiast; "Met de integratie in dStyle bereiken wij een breder publiek - iedereen kan nu de inhoud van een document eenvoudig controleren en aanpassen zonder dat er een apart systeem nodig is. Wij onderhouden centraal de data en gebruikers hebben altijd up-to-date informatie op het gebied van de Nederlandse taal en haar veranderingen".

Plaats op:
Datum: 8 februari 2011
Categorie: Nieuw product of dienst
Bron: Documentaal
Gerelateerde artikelen  
06-09-2011 Nieuws Pallas Athena en Documentaal kondigen strategische samenwerking aan
18-03-2014 Nieuws Spelfouten funest voor zakelijke relatie
18-12-2014 Nieuws Nuance OmniPage Ultimate beschikbaar in het Nederlands
17-12-2007 Nieuws Grontmij kiest sjabloon- en documentcreatie via MIT Office
12-11-2006 Achtergrondartikelen Een introductie in JDF, het Job Definition Format
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
2005 - 2016 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,49 seconden.