Veel bedrijven blijven worstelen met hybride werken, hoe los je dit op?

Dat veel bedrijven worstelen met hybride werken blijkt uit de derde online Remote Working Summit eerder dit jaar. Daar deelden meer dan 30 experts hun kennis, over hoe het toekomstige hybride werken eruit gaat zien. Er is nog weinig kennis gebundeld op dit gebied en bij lastige vraagstukken staan managers er vaak alleen voor. Hierdoor vertragen processen, raken medewerkers gefrustreerd en dreigen bedrijfsprocessen vast te lopen en haakt personeel af.

Want het hybride werken zal blijven en dit heeft zowel voor grote als kleinere ondernemingen enorme gevolgen, waarvan de consequenties nog niet goed zijn te overzien, aldus Remote Working Summit, een online kennisplatform voor optimaal hybride werken. Dit brengt op alle managementniveaus enorme vraagstukken met zich mee, aangezien er een domino-effect ontstaat. Bedrijfsmodellen zijn tegenwoordig zo complex dat een te snelle beslissing tot diep in een organisatie kan doordringen en op langer termijn (een negatief) effect kan blijven houden.

Complexe vraagstukken aan de lopende band 

Hierdoor is er een soort van vacuüm ontstaan, omdat niemand weet waar we op af koersen en wat de gevolgen van beslissingen voor de lange termijn kunnen zijn. Dit heeft tot gevolg dat veel managers die beslissingen voor zich uitschuiven, waardoor de positie van het bedrijf of organisatie in gevaar komt. De kans dat zij zichzelf als management buitenspel zetten is dan ook zeer groot. Hybride werken is here to stay, dus bedrijven en organisaties die het thuiswerken blijven stimuleren en zelfs tot norm maken, ontdekken de voordelen, maar ook de enorme uitdagingen. Door het gebrek aan hands-on en gebundelde kennis, worstelen we hier nu echter dagelijks mee en lopen de veranderingsprocessen traag of lopen volledig vast. We zijn met z’n allen in een perfect storm beland, waar het lijkt of niemand meer de koers weet te bepalen of te behouden.  

Waar we voorheen plan A en B op de plank hadden liggen, moeten we nu een volledig alfabet aan scenario’s op de plank hebben liggen om aan elk denkbare situatie het hoofd te kunnen bieden. Dit werd tijdens de laatste live summit nog een benadrukt door Paul Gereads: “We weten veel niet en moeten op ons vakmanschap en intuïtie afgaan, maar de Directies en Commissarissen van B.V. Nederland hebben het hier verdomd moeilijk mee', aldus Paul Gereads, Voorzitter van het Nederlands Centrum voor Directeuren en Commissarissen (NCD).  

Kennis delen en van elkaar leren

Op 1 november vindt de 4e editie van hét grootste kennisevent over hybride werken in de Benelux weer plaats! Deelnemers ontdekken in 1 dag (of delen hiervan) alles over de toekomst van hybride en asynchroon werken, op het gebied van: HR(M), cyber security, managementtools, gezondheid, verbinding houden, technieken, wetgevingen, werkplek- en kantoorinrichting en nog veel meer.