Sign & Print Expo 2021

8 juni 2021 tot 10 juni 2021
Evenementenhal Gorinchem

Sign & Print Expo 2021 heeft bekendgemaakt dat het event, oorspronkelijk gepland in het voorjaar op 16, 17 en 18 maart 2021, verplaatst wordt naar juni 2021. Hiermee geeft de organisatie gehoor aan de vraag vanuit exposanten en bezoekers, die de beursplanning in het voorjaar van 2021 vol zagen lopen. Tegelijkertijd heerst er nog veel onzekerheid omtrent de ontwikkeling van de huidige pandemie. Door het event te verplaatsen naar juni 2021 wordt de kans groter geacht dat het event, met of zonder veiligheidsmaatregelen, doorgang kan vinden. De bekendmaking van deze verplaatsing gaat gepaard met de lancering van een nieuw thema, met een nieuwe website. 

Nieuw thema

 

Sign & Print Expo pakte in 2019 groots uit met het street art thema. Met live- en 3D street art werd er creatief op het thema ingespeeld. Ook een groot deel van de exposanten liet het thema terugkomen in het stand-ontwerp. Het was goed te zien hoe dit thema, dat een directe link heeft met de industrie, over de gehele beurs zichtbaar was. De kunst in de grafimedia- en sign industrie is eindeloos. Druktechnieken, grafische vormgeving, afwerkingsmogelijkheden en allerlei innovatieve toepassingen dragen bij aan vernieuwende, eigenzinnige kunstvormen. Dat is de reden om voor de komende editie te kiezen voor het nieuwe thema ‘museum of visual communication’.

Who is the artist?
De nieuwe visual van Sign & Print Expo is geïnspireerd op bekende werken van beroemde kunstenaars, zowel uit het verleden als het heden. Naast het welbekende Louvre zijn kunstwerken van onder andere Michelangelo, Dali, Van Gogh, Banksy en Picasso verwerkt in de visual. De afgebeelde dame vertegenwoordigt de grafische- en sign industrie middels de CMYK kleuren die karakteriserend zijn voor deze industrie. De dame is opgemaakt in een authentieke kunstvorm die bedacht is door Shepard Fairey, een hedendaagse straatkunstenaar die zich op zijn beurt liet inspireren door het dadaïsme.