Coosto voorspelt dat hun ChatGPT-integratie 90% van alle social posts creëert

Coosto kondigde recent de integratie met ChatGPT-technologie aan, waarmee Coosto gebruikers volledig geautomatiseerd content laten produceren, gekoppeld aan hun merk en relevante markttrends. De ChatGPT Content Generator houdt onder andere rekening met factoren zoals berichtlengte per platform, tone of voice, markttrends, taal en het sentiment. 

Uit tests is gebleken dat de automatische contentproductie in een fractie van de tijd geschiedt ten aanzien van conventionele contentproductie. In sommige gevallen was dit tot 98% sneller, met behoud van kwaliteit. 

De AI Content Generator is zo ontwikkeld dat deze samenwerkt met content creators in plaats van het werk geheel over te nemen. De mate van input bepaalt voor een groot deel de kwaliteit van het uiteindelijke bericht. 

‘’Onze achtergrond in AI heeft ervoor gezorgd dat we al jaren verschillende AI-modellen omarmen. We volgen initiatieven zoals Open AI al geruime tijd en het is logisch dat we samenwerken in de wereld waarin we actief zijn’’, aldus CEO Toine Verheul. ‘’Er zijn ook tegengeluiden rondom de inzet van AI en dat vinden we juist positief. We hebben discussie nodig voor de verdere ontwikkeling in de juiste richting’’, voegt Verheul toe. ‘’Bij Coosto zien we AI als een hulpmiddel voor onze klanten, maar de klant blijft altijd de controle behouden.’’