Digidentity en CM.com werken samen aan gebruiksvriendelijke elektronische handtekeningen

Digidentity en CM.com kondigen een samenwerking aan die ertoe moet leiden dat op het CM.com-platform ook digitaal ondertekend kan worden met een gekwalificeerde elektronische handtekening (QES), naast geavanceerde elektronische handtekeningen (AdES). QES biedt niet alleen meer zekerheid over de identiteit van degene die tekent dan AdES, maar is ook juridisch bindend in zowel de EU als het Verenigd Koninkrijk.

Het voordeel van digitale handtekeningen is dat ze efficiënt zijn, de kans op fouten in het proces verminderen en door het hoge betrouwbaarheidsniveau zorgen voor een veilig gevoel bij alle betrokken partijen. Met de gebruiksvriendelijke dienst van Digidentity kan CM.com gekwalificeerde elektronische handtekeningen aanbieden zonder afbreuk te doen aan gemak en veiligheid.

Deze overeenkomst versterkt de positie van Digidentity als identiteitsplatform. Digidentity is een Qualified Trust Service Provider (QTSP) en heeft meer dan 25 miljoen identiteiten op haar platform geverifieerd met het hoogste betrouwbaarheidsniveau. Met de naadloze integratie en schaalbare oplossing van Digidentity kan CM.com zijn klanten een nog betere gebruikservaring bieden.

Fred Slikker, Managing Director bij Digidentity: ''Onze samenwerking met CM.com markeert een nieuwe mijlpaal. Het is onze missie om veilige digitale interacties tussen individuen en bedrijven te creëren. De samenwerking met een bekend platform als CM.com biedt ons de mogelijkheid om meer mensen te bereiken die behoefte hebben aan veilige gekwalificeerde elektronische handtekeningen met registratie op afstand.''

Bram Kersten, Product Manager Identity & Sign bij CM.com: ''We zijn verheugd onze nieuwe samenwerking aan te kondigen, die nieuwe mogelijkheden biedt voor CM.com en onze klanten. Door deze samenwerking kunnen we nu gekwalificeerde elektronische handtekeningen aanbieden, waardoor we onze klanten nog meer waarde kunnen brengen.''