Lexmark introduceert nieuwe printers en mfp’s voor werkgroepen binnen middelgrote tot grote ondernemingen

Lexmark, aanbieder van imaging- en IoT-oplossingen, introduceert negen nieuwe A4 kleurenprinters, zwart-witprinters en multifunctionele printers (mfp’s). Deze apparaten combineren verbeterde functies voor beveiliging en duurzaamheid met schaalbare ondersteuning en uitmuntende prestaties.

De nieuwe functierijke printers en mfp’s zijn ontwikkeld voor werkgroepen binnen middelgrote tot grote ondernemingen met maandelijkse printvolumes tot 10.000 pagina’s (kleur) of 20.000 pagina’s (zwart-wit). Ze kunnen standalone worden ingezet of als onderdeel van een printerpark. Tot de standaardfunctionaliteit behoren draadloze connectiviteit, een hoge invoercapaciteit en een USB-poort aan de voorzijde voor de aansluiting van een toetsenbord of pasjeslezer. Het knoploze touchscreen in tabletstijl draagt bij aan eenvoudige gebruikersinteractie en is gemakkelijk te reinigen.

Deze nieuwe apparaten bieden krachtigere beveiliging met onder meer de Lexmark Trusted Platform Module* (TPM). Deze oplossing verzorgt de authenticatie van gebruikers bij de printer en controleert de systeemintegriteit. Verder maakt de cryptografische functionaliteit van TPM het mogelijk om een unieke digitale vingerafdruk voor het systeem te creëren. TPM voldoet aan de strenge eisen van de branche en de Amerikaanse overheid, zoals de Common Criteria en de Federal Information Processing Standard (FIPS).

"Deze nieuwe modellen uit de 5-serie en 6-serie vormen een betrouwbare, productieve, veilige en duurzame aanvulling op de bestaande IT-activa van bedrijven", zegt Peter Heinen, Managing Director bij Lexmark Benelux. "Hun IT-afdeling zal de beveiliging, robuustheid en onderhoudbaarheid van deze apparaten op waarde weten te schatten. Gebruikers zullen op hun beurt blij zijn met de hoogwaardige output, uitmuntende prestaties en de gebruiksvriendelijke touchscreen-interface."