M-Files bereikt status van Centaur: over de grens van 100 miljoen euro jaaromzet

M-Files bereikt de mythische status van Centaur

M-Files heeft bekend gemaakt dat het de grens van 100 miljoen euro omzet heeft bereikt. Volgens Bessemer Ventures behoort het bedrijf daarmee tot de ongeveer 50 nieuwe Software-as-a-Service (SaaS) bedrijven die de status van Centaur hebben bereikt het afgelopen jaar. In haar dienstverlening aan kenniswerkers over diverse markten heen is de groei van M-Files aangejaagd door de groeiende behoefte aan een naadloos geïntegreerde manier van informatiebeheer, ongeacht waar die informatie zich bevindt. Of die nu zit in systemen, applicaties, of (externe) opslagplaatsen en ongeacht hoeveel medewerkers er zijn, de beschikbaarheid en vindbaarheid moet altijd zijn gegarandeerd.

De aanduiding ‘Centaur’ is voor het eerst geïntroduceerd door Bessemer Ventures voor private SaaS-bedrijven die zich hebben opgewerkt tot een jaaromzet van ten minste 100 miljoen euro. ‘Een bijzondere groep binnen de groeiende kudde van unicorns,’ zoals Bessemer het noemt. De status Centaur is algemeen geaccepteerd als een manier om het succes van een organisatie af te meten aan een sterke go-to-market strategie, een sterke match tussen product en markt en een groeiende klantendatabase, volgens de Bessemer’s 2023 State of the Cloud report.

M-Files werkt met innoverende technologie, met ontwikkelaars van oplossingen, systeem integratoren en wederverkopers om zo organisaties te helpen succesvol te zijn in een wereld waar het werken met iedereen, alles, altijd en overal centraal staat. M-Files is ook een sterke Microsoft-partner in Microsoft’s ISV en Azure IP verkoopprogramma’s. In 2022 is dat partnership nog eens opgewaardeerd doordat M-Files nu nieuwe services aanbiedt op het Azure Marketplace platform. Eerder deze maand maakte M-Files al bekend dat er een verbeterde integratie met Microsoft 365 (Teams en Outlook) is gerealiseerd. Daardoor hebben Microsoft-klanten een eenvoudiger manier van samenwerken met en in M-Files ‘onder de knop’, volledig in lijn met wet- en regelgeving, zowel voor interne als externe gebruikers.