Menno Kuipers salesmanager bij Profile Zakelijk

Profile International heeft Menno Kuipers (50 jaar) per 1 april aangesteld als salesmanager bij Profile Zakelijk in de Benelux. De benoeming sluit aan bij de groeifase waarin Profile zich bevindt en de verschuiving van mobiliteit van privé naar zakelijk eigenaarschap. Met deze benoeming wil Profile het marktaandeel in de Benelux vergroten en de naamsbekendheid verder versterken.

Profile Zakelijk regelt voor de lease- en fleetmarkt de mobiliteitsoplossingen inclusief merkonafhankelijk auto-onderhoud en reparatie bij één van de inmiddels 226 Profile-vestigingen. In combinatie met meerdere contractpartners zorgen zij ervoor dat de zakelijke rijders ‘one-stop-shop’ ervaren. In zijn nieuwe functie is Kuipers verantwoordelijk voor alle salesactiviteiten in de zakelijke markt in de Benelux. Hij stuurt een team van accountmanagers aan en gaat zich voornamelijk richten op het verder uitbouwen van de zakelijke positie en het klantenportfolio van Profile Benelux.

Kuipers heeft veel ervaring in diverse salesmanagementfuncties in de automotivebranche en is daarmee een sterke aanvulling op het Profile-team. Kuipers werkte hiervoor als manager fleet & business sales bij auto-importeur FCA Netherlands. Hij was verantwoordelijk voor de verkoop aan de b2b-markt en had een team van negen mensen onder zijn hoede. Daarvoor was hij manager sales & mobiliteitsadvies bij het voormalige Business Lease Nederland dat nu Terberg Business Lease Group is.