ABBYY breidt bestuur uit met nieuwe directeur en adviseur

Digital Intelligence-bedrijf ABBYY heeft Aileen Allkins aangesteld als niet-uitvoerend directeur van de Raad van Bestuur, en Anubhav Saxena toegevoegd als adviserend lid. De benoemingen volgen op de beslissing om de befaamde tech-executive Robert Youngjohns aan te trekken als voorzitter van de Raad van Bestuur om de groeistrategie van ABBYY uit te voeren. Allkins en Saxena zullen een grote rol spelen in het hervormen van de manier waarop het bedrijf met klanten omgaat en het opzetten van strategische samenwerkingen. Daarnaast zullen ze ook betrokken zijn bij de vernieuwing van de producten, om op die manier een aanzienlijk marktleiderschap tot stand te brengen.

Allkins is momenteel de CEO van Aileen Allkins Consultancy en woont in Groot-Brittannië. Hiervoor was ze Corporate Vice President Global Customer Service & Support (CSS) bij Microsoft, waar ze de reorganisatie leidde van het internationale team dat klanten een dienstverlening van wereldklasse moet bezorgen. Nog daarvoor stond ze aan het hoofd van het wereldwijde supportteam bij Hewlett Packard Enterprise (HPE), waar ze de klantentevredenheid en hun loyaliteit aanzienlijk wist te verhogen. 

Saxena is Chief Growth Officer bij HeadSpin, dat in het Californische Palo Alto gevestigd is. Hiervoor was hij Executive Vice President en Chief of Global Alliances bij Automation Anywhere, waar hij meebouwde aan een van de grootste intelligent-automationbedrijven ter wereld, dat momenteel 6,8 miljard waard dollar is.