Atos haalt contract met overheid binnen

Atos bevestigt dat het door de Nederlandse Rijksoverheid geselecteerd is om strategische digitale consultancy-diensten te leveren als onderdeel van de Europese tender ‘Strategisch ICT Maatwerk Advies’ (SIMA 2022). Samen met haar partners, de toonaangevende ICT- en organisatieadviesbureaus Galan Groep, M&I/Partners en Bisnez - zal Atos haar expertise inzetten in alle vereiste kennisgebieden die deel uitmaken van de SIMA 2022 raamovereenkomsten. Atos treedt daarbij op als hoofdaannemer.

Als belangrijke leverancier van de Rijksoverheid en in haar rol als strategisch IT-adviseur zal Atos, samen met haar partners, haar organisatorische en technologisch kennis en ervaring met advisering op het gebied van transities inzetten.

De SIMA 2022 raamovereenkomsten zijn naast Atos ook gegund aan de combinatie DiVetro-SeederDeBoer-1Digital NL, KPMG Advisory, de combinatie PricewaterhouseCoopers Advisory-Accenture-Metri en de combinatie Verdonck, Klooster & Associates-Berenschot-McKinsey INC The Netherlands.

Atos en haar partners zullen adviseren over strategie en de vertaling in uitvoerbare plannen. Dit doen zij om de digitale transformatie van organisaties van de Rijksoverheid te faciliteren. De overeenkomst, die ook is gericht op het creëren van sociale toegevoegde waarde, weerspiegelt de sterke reputatie van de partners op het terrein van consulting en als ‘trusted partner’ die klanten ondersteunt tijdens hun digitale transformatie.

Nikki Kelly, Head Public Sector & Defense Northern Europe van Atos: “We zijn erg blij dat de Nederlandse Rijksoverheid Atos en haar partners heeft geselecteerd als strategisch IT-adviseur. Dit is een versterking van onze lange staat van dienst bij het begeleiden van transformaties in de publieke sector. Het vergroten van haar effectiviteit en flexibiliteit door digitalisering is een belangrijke doelstelling van de Nederlandse overheid. We zien ernaar uit om hierbij een spilfunctie te vervullen en een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van een moderne en efficiënte publieke dienstverlening”.

In aanvulling op de uitbreiding van haar rol als strategisch IT-adviseur van de Rijksoverheid heeft Atos in de afgelopen jaren verschillende ministeries en overheidsorganisaties ondersteund met transformatiediensten. In juli 2021 kondigden Atos en IBM aan gezamenlijk een nieuwe, uiterst geavanceerde digitale infrastructuur te bouwen voor het Ministerie van Defensie.