Canon en NT-ware ondersteunen Microsoft’s Universal Print

Canon Europe en NT-ware willen zich onverminderd inzetten voor cloud-gebaseerde oplossingen die digitale transformaties mogelijk maken. Zij kondigen daarom aan Universal Print van Microsoft te zullen ondersteunen. Organisaties die van Universal Print gebruikmaken, kunnen binnenkort profiteren van native ondersteuning die is ingebouwd in de imageRUNNER ADVANCE-firmware. Ook kunnen zij een beroep doen op de extra mogelijkheden van de gratis uniFLOW Online Express of het optionele uniFLOW Online.

Universal Print is ontworpen om het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen een moderne printservice te bieden in Microsoft 365. Universal Print verplaatst een aantal belangrijke Windows Server-printinfrastructuren naar Microsoft 365 en biedt mogelijkheden voor printmanagement. Als extra gemak wordt één enkel generiek stuurprogramma gebruikt, ongeacht het model printer, zodat er geen stuurprogramma’s hoeven te worden beheerd en ingesteld.

De native ondersteuning van Universal Print door imageRUNNER ADVANCE DX- en imageRUNNER ADVANCE-modellen van de derde generatie maakt deel uit van versie 3.11 van het Unified Firmware Platform dat staat gepland in september 2020. Gebruikers kunnen printbestanden naar deze modellen sturen met behulp van Universal Print zonder dat lokale printservers nodig zijn. uniFLOW Online Express - een gratis SaaS die ook op Microsoft Azure draait - breidt de mogelijkheden van Universal Print voor deze modellen uit met apparaat-verificatie, uitgebreide print-, kopieer-, scan- en fax-rapportages, 'scannen naar mijzelf' en Google Drive.