Cloudbeveiliging met nieuwe databeschermingsoplossingen van Zerto

Zerto trapte zijn jaarlijkse evenement ZertoCON af met de aankondiging van nieuwe oplossingen voor databescherming voor Amazon Web Services (AWS). Het gaat om back-up- en disaster recovery-mogelijkheden voor Amazon Elastic Kubernetes Services (Amazon EKS), disaster recovery over verschillende AWS-regio’s of beschikbaarheidszones heen en nieuwe back-upmogelijkheden voor AWS die bedrijven beschermen tegen kwaadaardige activiteit en daarbij hoge kosten voorkomen.

Zerto backup and disaster recovery for Amazon EKS is een nieuwe oplossing die back-up- en disaster recovery-mogelijkheden integreert in de levenscyclus van applicatieontwikkeling in Amazon EKS. Organisaties kunnen nu elke Kubernetes-applicatie compleet met alle persistent data op eenvoudige wijze beschermen, herstellen en verplaatsen volgens het principe van data protection-as-code.

Zerto biedt daarnaast disaster recovery voor grote volumes over AWS-regio’s en beschikbaarheidszones heen. Deze nieuwe oplossing is ontwikkeld voor de bescherming van data van grootschalige native AWS-applicaties in Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2). Organisaties lopen momenteel tegen de grenzen van hun mogelijkheden aan wanneer ze proberen om duizenden instances tussen AWS-regio’s te repliceren. Dit resulteert in hogere Recovery Point Objectives (RPO) en Recovery Time Objectives (RTO). De benadering van Zerto van replicatie in de cloud biedt een oplossing voor dit probleem met technieken die bijdragen aan verbeterde gelijktijdige replicatie van volumes verspreid over regio’s. Dit wordt aangevuld met data-API’s die het aantal lees- en schrijfbewerkingen reduceren en de overkoepelende orchestration-workflows optimaliseren. Deze aanpak zonder agents resulteert in lage RPO’s en RTO’s van slechts een paar minuten.

Het Zerto Platform, beschikbaar als bètaversie, biedt mogelijkheden voor disaster recovery die zich kenmerken door een eenvoudige implementatie en gebruik. Het platform automatiseert de orchestration en het testen van fail-over voor AWS-regio’s en beschikbaarheidszones. Organisaties kunnen er daarmee zeker van zijn dat in bedrijf zijnde applicaties zoals Oracle of SAP op consistente wijze worden beheerd en als één consistente entiteit worden hersteld.