Commvault betreedt de Archive-as-a-Service-markt met een nieuwe oplossing

Commvault, specialist in intelligente datadiensten, maakt een nieuwe aanpak van databescherming mogelijk met de introductie van Metallic File & Object Archive. Deze Data Management-as-a-Service (DMaaS)-oplossing is ontwikkeld om de opslagkosten te verlagen en organisaties een kostenefficiënte manier te bieden om grip te krijgen op alle aspecten van governance, risk & compliance (GRC).

De wereldwijde GRC-gerelateerde wet- en regelgeving en brancherichtlijnen veranderen voortdurend. Dit maakt het steeds lastiger voor organisaties om grip te houden op het beheer van data binnen productieomgevingen en back-ups. Het gevolg is een gebrek aan inzicht, een wildgroei aan data en grotere kansen op kwetsbaarheden rond de gegevens. Dit probleem wordt verergerd door het nijpende tekort aan IT-personeel en ernstige budgetbeperkingen. Organisaties maken daardoor gebruik van een lappendeken aan oplossingen om aan de eisen van de wet- en regelgeving te voldoen en hun data veilig te houden.

“Als je kijkt naar de enorme datavolumes en de oplopende kosten van databescherming en compliance, wordt al snel duidelijk dat high performance storage-hardware tegen het probleem aansmijten geen oplossing biedt”, zegt Johnny Yu, research manager bij IDC. “Archiveren moet niet alleen bekeken worden vanuit de inherente tijdsbesparing en kostenbesparingen die het op de lange termijn biedt. Het is ook belangrijk om het te benaderen als een air-gapped oplossing in de algehele data resilience strategie.”

Metallic File & Object Archive werd tijdens Commvault Connections 2022 aangekondigd en zal in het volgende kwartaal beschikbaar zijn. Deze oplossing komt tegemoet aan de behoefte om diepe inzichten in kritieke data te verkrijgen door middel van archiveringsmodellering die als SaaS wordt geleverd met air-gapped bescherming. Om te helpen met de compliance-behoeften die komen kijken bij grote hoeveelheden ongestructureerde data biedt Metallic File & Object Archive kostenefficiënte door data-analyse ingegeven dataplaatsing, mechanismen voor toegangsbeheer, tagging, zoekfunctionaliteit voor metadata, audit trails en rapporten. Het resultaat is een kostenbesparende oplossing die helpt om de kans op non-compliance te verminderen.

Metallic File & Object Archive biedt voorspelbare kostenmodellering, praktisch toepasbare data-inzichten, de mogelijkheid om flexibel eigen opslagopties in te zetten en voor compliance klaargestoomde processen. Dit in combinatie met de eenvoud van SaaS helpt organisaties om kosten te besparen, te voldoen aan de eisen van de wet- en regelgeving en de beheeroverhead te verminderen.