Commvault introduceert Intelligent Data Services Platform

Commvault introduceert het Intelligent Data Services Platform en viert zijn 25-jarige bestaan als innovatieleider. Commvault breidt zijn Metallic SaaS-aanbod uit met de nieuwe oplossing Metallic Dynamics 365 Backup en biedt daarmee ondersteuning voor alle drie cloudoplossingen van Microsoft: Dynamics, Office 365 en Azure.

Deze uitbreiding volgt op de introductie van HyperScale X for Metallic, dat organisaties meer flexibiliteit geeft door hen in staat te stellen om grote datavolumes op locatie en aan de netwerkrand op slimme wijze te beheren met de eenvoud en flexibiliteit van SaaS.

Het nieuwe Intelligent Data Services Platform omvat de oplossingen Data Management & Protection, Data Security, Data Compliance & Governance, Data Transformation en Data Insights. Commvault biedt een uitgebreide keuze aan gebruiksmodellen voor deze nieuwe diensten. Klanten kunnen ze afnemen als een abonnement, een geïntegreerde appliance, een door een partner beheerde dienst of een SaaS-oplossing. Het samenspel van deze diensten resulteert in radicaal vereenvoudigde aanpak van problemen rond databeheer en gegevensbescherming en helpt organisaties om waarde uit hun bedrijfsgegevens te putten.

Het laatste boekjaar van Commvault laat zien dat zijn vroegtijdige investeringen in SaaS vruchten beginnen af te werpen. Zijn leiderschapspositie en snelgroeiende aanbod komen goed van pas voor organisaties nu SaaS de mainstream bereikt. Volgens een recent onderzoek door de Enterprise Strategy Group maakt 94% van alle respondenten gebruik van publieke clouds voor SaaS-oplossingen en infrastructure-as-a-service (IaaS). IDC verwacht dat de markt voor data protection-as-a-service (DPaaS) jaarlijks met gemiddeld met 16,6% groeit. Het is daarmee het snelst groeiende segment in de markt voor databescherming. Om aan deze vraag tegemoet te komen biedt Commvault zijn oplossing Intelligent Data Services Platform aan als SaaS-oplossing via Metallic.

“Met de naadloze integratie van Commvault HyperScale X en Metallic bieden we klanten wat ‘de power of AND’ noemen: het vermogen om gebruik te maken van functionaliteit op locatie én SaaS-technologie op basis van één geïntegreerde oplossing. We bieden klanten de keuze uit een breed scala aan gebruiksmodellen, een robuust aanbod van nieuwe oplossingen en de voortdurende innovatie die ze inmiddels van Commvault verwachten,” zegt Sanjay Mirchandani, de bestuursvoorzitter en CEO van Commvault. “Organisaties hebben behoefte aan de eenvoud en flexibiliteit van SaaS, en Commvault is als geen andere leverancier in staat om hen te helpen om deze technologie van de toekomst te omarmen.

Klanten, analisten en andere branche-experts onderkennen de toegevoegde waarde die Commvault biedt en waaraan het zijn leiderschapspositie in SaaS-oplossingen dankt.

Ian Moyse, een bekende influencer op het gebied van cloud computing, is het ermee eens dat SaaS de toekomst is. “De realiteit van SaaS is nu tastbaarder dan ooit. Het gebruik van deze technologie raakt in een stroomversnelling en stelt bedrijven in staat om te opereren in een wereld waarin steeds meer op afstand wordt gewerkt als gevolg van de coronacrisis”, zegt Moyse. “Het feit dat Commvault zijn gebruiksmodellen samenbrengt binnen één interface is geniaal. Klanten zijn op zoek naar manieren om de complexiteit binnen hun omgevingen terug te dringen, en deze oplossing komt ruimschoots aan deze behoefte tegemoet. Commvault en Metallic zijn op softwaregebied een dream team voor klanten, en alles wordt er alleen maar beter op nu het innovatietempo op het gebied van cloud computing verder aantrekt."