Data B. Mailservice kiest hoogvolume inkjet van Ricoh

Data B. Mailservice, specialist in crossmediale documentstromen, kiest voor de Ricoh VC20000. Het bedrijf maakte al in 2012 de overstap naar full colour inkjet printen met de installatie van een Ricoh IP5000.

Data B. Mailservice biedt haar klanten een uitgebreid pakket aan digitale dienstverlening. Tegelijkertijd weet ze het printvolume steeds op peil te houden. “Print blijft relevant”, stelt directeur Liana Willems-Klaster, “maar dat vereist wel dat we voortdurend scherp blijven opereren. Zeker in onze markt van transactiemail is de capaciteit en dus de concurrentie groot. De investering in de nieuwe rotatieve Ricoh VC20000 zet ons hierbij opnieuw op een voorsprong. Het is een zeer compact systeem, dat een hoge printkwaliteit biedt tegen een zeer aantrekkelijk kostenplaatje. We waren direct overtuigd, toen we dit systeem in het Customer Experience Centre van Ricoh in Telford zagen. Andere partijen kunnen niet tegen deze prijs/kwaliteitsverhouding op.”

De Ricoh VC20000 heeft dankzij het slimme ‘single engine duplex’-concept genoeg aan een beperkt vloeroppervlak om dubbelzijdig full colour te produceren bij een snelheid van 150 meter per uur. Sander Sondaal, directeur Commercial Print Sales bij de Commercial and Industrial Printing Group van Ricoh Europe, is er trots op dat Data B. Mailservice met deze installatie opnieuw voor Ricoh kiest: “Dit is precies waarom we bij Ricoh op het gebied van inkjet voortdurend blijven innoveren. Alleen zo kunnen wij én onze klanten het verschil blijven maken in de snel veranderend markt.”

Met de introductie van full colour inkjet zette Data B. Mailservices acht jaar geleden al in op de creatie van een ‘white paper factory’, legt Willems-Klaster uit: “De digitaliseringsslag die op dat moment snel op gang begon te komen, zorgde voor een verschuiving van printvolumes. Wij grepen die ontwikkeling aan om ook direct een efficiëntieslag te maken door het printen op voorbedrukte formulieren te gaan vervangen door full colour producties op blanco papier.”