Flex IT en HP Nederland introduceren circulaire IT-productenlijn

Om op kostbare grondstoffen te besparen, de ecologische voetafdruk te verkleinen en de levenscyclus van IT te verlengen, introduceren Flex IT en HP Nederland de HP Approved Selection by Flex IT-lijn.

Dit is een selectie laptops, desktop-pc’s en displays die wordt gerevitaliseerd om een zo lang mogelijke levensduur te realiseren. Het Nederlandse Flex IT is wereldwijd de eerste distributiepartner die samen met HP Nederland dit circulaire initiatief naar de markt brengt. De partijen willen hiermee het vertrouwen in circulaire IT vergroten en de levensduur van IT-producten consistent met meerdere jaren verlengen.

Ondernemingen en overheden stellen steeds meer eisen aan de wijze van opereren van hun toeleveranciers. Zo is duurzaamheid een belangrijk onderdeel bij aanbestedingen en zal dit naar verwachting alleen maar toenemen. Toch kijken veel bedrijven niet naar de duurzaamheid van de IT-apparatuur die ze zelf gebruiken, terwijl juist daar nog veel winst te behalen valt. Immers, door hardware langer te gebruiken, dalen de kosten en vermindert de carbon footprint. Organisaties benutten lang niet altijd de volledige levensduur van hun hardware, die soms wel tot tien jaar kan oplopen. Ook is het opnieuw aanbieden van gebruikte hardware nog steeds geen vanzelfsprekende keuze. Keuzes die voortvloeien uit deze circulaire aanpak blijken samen een substantiële bijdrage te leveren aan het terugdringen van de carbon footprint.

Frank Hulshoff, CCO van Flex IT Distribution en Hjalmar van Veen, Head of Commercial & Retail Channel van HP