Hybride werken steeds belangrijker voor Nederlandse kantoormedewerkers

Tijdens de pandemie moesten veel mensen gedwongen thuiswerken. Hoewel dit vaak even wennen was, beviel het uiteindelijk zo goed dat veel mensen nu niet meer fulltime op kantoor willen werken. Hybride werken wordt dan ook steeds populairder: hierbij werken mensen deels op kantoor en deels op afstand. Volgens recent onderzoek van IWG geeft negentig procent van de Nederlandse kantoorwerkers hier de voorkeur aan.

Hybride werken is arbeidsvoorwaarde nummer 1

Steeds meer mensen vinden hybride werken zelfs nog belangrijker dan het aantal vakantiedagen en hun pensioenregeling. Dit komt vooral omdat mensen in de pandemie hebben gemerkt dat hybride werken vaak zorgt voor minder reistijd, een gezondere werk-privé balans en de mogelijkheid om uren zelf in te delen.

Grote behoefte aan flexibele werklocaties

Een groot voordeel aan thuiswerken of op een flexibele werklocatie, is natuurlijk dat medewerkers niet meer hoeven te reizen om naar het werk te gaan. Ze besparen hiermee vaak veel tijd, die besteed kan worden aan andere dingen zoals sporten of het gezin.

Gezonde balans tussen werk en privé

Onder andere de kortere reistijd, maar ook minder afleiding en een betere werk-privébalans, zorgt ervoor dat veel mensen niet meer fulltime op kantoor willen werken. Maar helemaal thuiswerken zien veel kantoorwerkers ook niet zitten: vooral vrouwen hebben toch nog wel een voorkeur voor werken op kantoor.

Vooral omdat dit voor hen zorgt voor een betere werk-privé balans. Zij zijn thuis wellicht sneller afgeleid of geneigd om zich onder werktijd met huishoudelijke taken bezig te houden. Voor mannen maakt het voor de balans tussen werk en privé en hun gezondheid minder uit waar ze werken.

Mannen hechten meer waarde aan flexibele werktijden

Niet alleen flexibele werklocaties, maar ook flexibele werktijden zijn voor veel mensen een voordeel van hybride werken. Vooral mannen vinden dit belangrijk. Zo kunnen zij bijvoorbeeld op rustige tijden naar de sportschool en hierna weer verder aan het werk.   Vrouwen doen dit over het algemeen minder en vinden het minder erg om vast te zitten aan bepaalde werktijden.

Hybride werken vraagt om flexibiliteit van werkgevers

Zowel mannelijke als vrouwelijke kantoormedewerkers willen dus graag hybride werken. Zij geven over het algemeen de voorkeur aan een combinatie van werken op kantoor, in een deeltijdkantoor in de buurt en thuiswerken. Werkgevers doen er daarom goed aan om hier flexibel mee om te gaan en hun werknemers zelf te laten kiezen wat het beste bij hen past.