Kennisorganisaties samen tijdens Sign & Print Festival

Het nieuwe Sign & Print Festival op 11 en 12 maart 2020 staat in het teken van creativiteit en beleving om visuele communicatie meer kracht bij te zetten. Een belangrijk speerpunt is het opdoen van effectieve kennis. Waarom? De grafimedia en sign-industrie ligt al geruime tijd onder een vergrootglas. Er is behoefte aan verandering en tegelijkertijd aan samenwerking. Belangrijke kennisorganisaties slaan daarom tijdens Sign & Print Festival de handen ineen om meer te verenigen, in het belang van de grafimedia en sign-industrie.
 

Netwerk Café: 8 deelnemende kennisorganisaties
Een sfeervol café hoort thuis op een festival. Het Netwerk Café vormt tijdens Sign & Print Festival de centrale ontmoetingsplek waar grenzen vervagen en de samenwerking tussen key-spelers binnen de grafimedia en sign-industrie samenkomen. Moderne brancheorganisaties ontwikkelen zich tot kennisnetwerken. Wie het Netwerk Café bezoekt, deelt kennis, ideeën en ervaringen met KVGO, CMBO, VKGO, GSOB, VIGC, ZSO, A&O en GOC.

Fysieke ontmoetingsplek
Er vindt op dit moment voldoende beweging plaats en de drang naar verandering is meer aanwezig dan ooit te voren. “Wij zien met veel genoegen dat kennisorganisaties elkaar steeds meer opzoeken en de drang hebben om met elkaar te ‘verenigen’. Hier dragen wij graag ons steentje aan bij met een fysieke ontmoetingsplek waar op creatieve en interactieve wijze nieuwe meerwaarde wordt gecreëerd. Sign & Print Festival vindt op het juiste moment plaats en wij zijn trots een centrale ontmoetingsplek te kunnen creëren voor kennis uit de markt”, aldus Rowdy van den Nieuwenhuizen, Marketing Manager Sign & Print Festival.

Miguel Delcour, directeur KVGO; “Kennis delen is het vermenigvuldigen. Door meer samen te werken vergoot je niet alleen je eigen kennis als brancheorganisatie maar help je elkaar te groeien en te versterken.” Toob Alers, voorzitter Vkgo, weet het op een mooie aanvullende manier te omschrijven; “Het getuigt van een enorme kracht en lef om in een krimpende markt over bestaande grenzen heen te stappen en hier eindelijk samen op te trekken.”