Motion, de nieuwste generatie biometrische gezichtstechnologie

Onfido, een van de marktleiders op het gebied van digitale identiteitsverificatie en authenticatie, introduceert Motion voor zijn Real Identity Platform. Deze nieuwste generatie biometrische herkenningssoftware levert naadloze, veilige en inclusieve  klantverificatie en is iBeta Level 2 gecertificeerd. Dankzij simpele hoofdherkenning kunnen bedrijven de onboarding van klanten automatiseren, meer klanten sneller en efficiënter toegang verschaffen en tegelijkertijd hun frauderisico aanzienlijk verlagen.

Als gevolg van de slimmere tactieken van criminelen is identiteitsfraude met 43% gestegen ten opzichte van vorig jaar en complexe fraude met 57%. Cybercriminelen maken steeds vaker gebruik van realistische 2D/3D-maskers en display-aanvallen, bijvoorbeeld door het tonen van een foto van een persoon op een scherm, om verificatiesystemen te omzeilen. Bovendien worden de kansen voor fraudeurs alleen maar groter, aangezien 9 van de 10 consumenten gemakkelijk toegang hebben tot digitale diensten. Bedrijven moeten daarom niet alleen nauwkeurigere fraudemaatregelen nemen voor de verificatie van nieuwe en bestaande klanten, maar ze moeten er ook voor zorgen dat ze in minder dan 10 minuten het vertrouwen van potentiële klanten winnen, anders lopen ze het risico hen te verliezen. Gelukkig worden biometrische methoden steeds meer geaccepteerd: 77% van de consumenten vindt ze handiger dan de bestaande verificatiemethoden. 

Motion is gebaseerd op Onfido's bekroonde AI-technologie, wat gebruikers verzekert van snelle, accurate en eerlijke AI met een nieuwe generatie fraudedetectie op mondiaal niveau. Motion vermindert bias bij gebruikers van alle etnische groepen. Dit is mogelijk dankzij Onfido's geavanceerde deep learning architecturen. Deze architecturen bestaan uit 10.000+ micromodellen die zijn ontworpen om verschillende elementen van een identiteitsdocument en biometrische gegevens te analyseren. Op deze manier is het mogelijk om fraude te bestrijden en bias te verminderen.