Nederlandse insurtech Alicia zoekt samenwerking met Roamler

Een samenwerking tussen Alicia, een Rotterdamse insurtech gespecialiseerd in het ontwikkelen en embedded aanbieden van verzekeringen voor freelancers, en Roamler, een internationaal opererend werkplatform voor retail, tech & zorg, brengt de op maat gemaakte verzekeringen van Alicia naar zes landen in Europa.

Vanaf 7 september zijn freelancers die werkzaam zijn via het platform van Roamler verzekerd tegen aansprakelijkheid en ongevallen. De samenwerking is de eerste stap in de verwezenlijking van de internationale ambities van Alicia: de verzekeringsoplossing wordt naast Nederland ook gelanceerd in België, Frankrijk, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. 

Freelancers vaak niet verzekerd 

In binnen- en buitenland ontstaan steeds meer digitale platforms voor flexibel werken en groeit het aantal platformwerkers snel. Een groot deel van hen werkt momenteel onder- of zelfs helemaal onverzekerd doordat het vinden en het afsluiten van een passende verzekering een complex proces is of de kosten simpelweg te hoog zijn. Zo zegt minder dan 20 procent van de freelancers die flexibel werken via online platforms gedekt te zijn tegen arbeidsongevallen. 

Via het platform van Roamler worden jaarlijks meer dan twee miljoen taken uitgevoerd in Europa. Het bedrijf wil bijdragen aan het welzijn van de freelancers die via het werkplatform aan de slag gaan en maakt daarvoor gebruik van de embedded verzekeringsproducten van Alicia. Vanaf 7 september biedt het verzekeringen voor zowel aansprakelijkheid als persoonlijke ongevallen, die direct geïntegreerd zijn in de Roamler app. 

Door deze oplossing te implementeren, hoopt Roamler een voorbeeld te geven aan andere digitale platformen en beleidsmakers om het algemene welzijn van de platformwerker te verbeteren. Jeroen ten Haave, CEO bij Roamler, zegt: “Ons platform stelt zelfstandige professionals in staat om toegang te krijgen tot meer kansen en hun vaardigheden altijd en overal in te zetten. Naast het toegang geven tot opdrachten ontzorgen we de Roamlers nu ook met passende en relevante zakelijke verzekeringen tijdens het uitvoeren hun taken via het Roamler platform.”

Alicia’s groei zet door

“Europese expansie is altijd onze ambitie geweest. Platformen zijn voor freelancers niet aan landsgrenzen gebonden en ook in landen om ons heen vormt de een groeiende groep zelfstandigen een groot deel van de arbeidsmarkt. Door goede en passende verzekeringen te ontwikkelen voor alle freelancers en deze rechtstreeks te embedden in platformen die zij gebruiken, kunnen we flexibel, zelfstandig werk op een duurzame, schaalbare en verantwoorde manier inrichten in de huidige samenleving”, zegt Marijn Moerman, mede-oprichter en CEO van Alicia. “We zijn trots op de samenwerking met Roamler, dat naast een mooi nieuw partnerschap tevens de introductie van onze collectieve, Europese plug & play verzekeringsoplossing voor werkplatformen vormt. We kunnen platformwerkers in zes landen in hun moedertaal vanuit ons internationale Customer Service Center bedienen.”

Per september mag Alicia naast Roamler ook Level.works verwelkomen als partner, waarmee de insurtech verder vorm geeft aan de ambitie om de snelle groei voort te zetten. Onlangs kozen onder andere HeadFirst, Jobner, Guidion, Temper, Lawyerlinq en ZZP365 voor Alicia en zag de insurtech het aantal verzekerden in zes maanden toenemen van 2.000 naar ruim 40.000.