NewEdge best verbonden netwerk voor cloud-native data-security

Netskope's NewEdge is deze maand uitgegroeid tot 's werelds best connected netwerk voor cloud-native data-security. Deze mijlpaal is bereikt na aanzienlijke investeringen in NewEdge-datacenters op veertig wereldwijde locaties met uitgebreide direct peering voor snelle, geoptimaliseerde toegang tot web-, cloud- en SaaS-applicaties. Netskope is de enige beveiligingsleverancier die vanuit al zijn datacenters wereldwijd direct met Microsoft en Google peert. Deze directe verbindingen stellen het bedrijf in staat om snelle inline real-time beveiliging en voorspelbare prestaties te leveren. NewEdge is een belangrijk onderdeel van Netskope’s secure access service edge (SASE) architectuur.

Het NewEdge-netwerk is een cruciaal onderdeel van de Security Cloud-visie van Netskope, waardoor het bedrijf het dataverkeer van gebruikers optimaal af kan handelen. Daarnaast zorgt Netskope voor het beveiligen van het verkeer door middel van data-security en threat prevention, en vervolgens voor de toegang van gebruikers tot web-, de cloud- of de private-applicaties. Dit alles is belangrijk voor het leveren van beveiliging en gegevensbescherming zonder concessies aan prestaties, zodat de gebruiker een snelle response tijd ervaart.

Zonder afhankelijk te zijn van een public-cloudinfrastructuur (zoals AWS of Azure) of virtuele Points of Presence (vPoP's), implementeert NewEdge full compute op elk servicepunt voor real-time verkeersverwerking. Hierdoor kan NewEdge een zeer lage latency van enkele milliseconden realiseren voor een superieure gebruikerservaring wereldwijd, waarbij beveiliging en gegevensbescherming zijn gewaarborgd. NewEdge is ontworpen om op te schalen naar meer dan twee terabits per seconde in elk datacenter en is in staat om honderden miljoenen gebruikers te ondersteunen.

Zelfs in markten met snelle openbaar toegankelijke internetverbindingen, biedt NewEdge aanzienlijke verbeteringen in de consistentie van de snelheid, waardoor een veel voorspelbaardere gebruikerservaring mogelijk is die de productiviteit kan verhogen.

Voorbeeld: Het Londense NewEdge-datacenter verving Netskope's vroegere gebruik van de AWS-public cloud (Amazon Web Services) in het Verenigd Koninkrijk. Met NewEdge kan de gebruiker het netwerk nu sneller benutten, met een lage latency van slechts 1 tot 2 milliseconden. Dit is een verbetering van ongeveer 80 procent ten opzichte van de 3 tot 46 milliseconden die voorheen nodig waren, op basis van de onvoorspelbare prestaties van een public cloudinfrastructuur.

Netskope heeft forse investeringen gedaan in deze NewEdge-infrastructuur, waarvoor Joe DePalo als hoofdarchitect is aangesteld. DePalo was eerder wereldwijd hoofd van de internetdiensten van AWS, waar hij verantwoordelijk was voor het AWS Global Network en de Amazon-carrierstrategie. Daarvóór was hij senior vicepresident operations en engineering bij Limelight Networks. Daar bouwde hij met zijn team het op één na grootste content delivery netwerk ter wereld.

Elke maand worden er nieuwe datacenters toegevoegd aan het NewEdge-netwerk van Netskope. Het bedrijf heeft de intentie uitgesproken om ook in de toekomst lokale peering-relaties toe te voegen om zijn leidende positie als 'meest verbonden' beveiligingsnetwerk te behouden.