Nieuwe app van Sharp: Synappx Collaboration Hub

Synappx Collaboration Hub is een softwareapplicatie van Sharp voor gebruik van de printer en AV-apparatuur. Met de app wil Sharp presenteren, vergaderen en printen eenvoudiger maken. Synappx Collaboration Hub is ontwikkeld op basis van twee uitgangspunten: gemak voor de gebruiker en veiligheid en eenvoud voor de IT- en facilitair manager. Met de app biedt Sharp het gebruiksgemak van thuis in een veilige omgeving op kantoor.

Start eenvoudig en snel een vergadering: online of in een vergaderruimte 

Gemiddeld duurt het tot twaalf minuten voordat een vergadering pas begint[1]. Dit komt omdat veel organisaties gebruik maken van verschillende vergaderoplossingen en aansluitmogelijkheden om hun scherm te delen of om een online vergadering te starten. Dankzij Synappx is de gebruiker niet meer afhankelijk van verschillende kabels, aansluitingen of instellingen. Alle aanwezige apparatuur zoals webcams, speakers en zelfs het type display wordt vooraf één keer door de IT- of facilitair manager ingesteld waarna alle instellingen voor alle medewerkers hetzelfde zijn. Met Synappx start de gebruiker eenvoudig en moeiteloos via de app of de vergader-assistent op de computer een vergadering.

Met de vergader-assistent hebben deelnemers en organisatoren tijdens een vergadering snel toegang tot lokale documenten opgeslagen in diverse cloudopslagdiensten. Met de Synappx app is het mogelijk de beschikbare AV-apparatuur in een vergaderruimte te bedienen, omdat dit vooraf ingesteld is, zodat de gebruiker snel en eenvoudig verbinding kan maken met een scherm. Zelfs zonder laptop start je eenvoudig een vergadering of deel je een presentatie door simpelweg de telefoon met de app bij de NFC-tag van het scherm te houden.

Marco van Vliet, Product Marketing Manager Document Solutions bij Sharp: “Sharp ziet dat medewerkers steeds vaker verwachten dat ze net als thuis, met hetzelfde gemak, apparaten kunnen bedienen op kantoor. De Synappx app is een logisch gevolg van ons brede portfolio van printers, schermen en laptops. Synappx werkt eenvoudig samen met de Sharp printers en is geïntegreerd met de meest gebruikte clouddiensten en online vergadertools”.