Nieuwe e-facturatie oplossing van Basware

Basware heeft nu een fapiao-compatibele oplossing voor het ontvangen en valideren van e-facturen. Via zijn Chinese partner, Shanghai Yodoo Information & Technology linkt Basware zijn netwerk met het Golden Tax System (GTS), waardoor moeiteloze validatie van alle lokale btw-facturen, bekend als fapiaos, tegen de GTS-interface mogelijk is.

"Deze mijlpaal is een enorme opluchting voor onze klanten, omdat velen van hen zakendoen met China en altijd moeite hadden om fapiao's efficiënt te verwerken en te valideren", zegt Dany de Budt, country maanger voor Nederland en België van Basware. “Deze oplossing neemt de last voor AP-medewerkers weg en stelt hen in staat om al hun facturen uniform te verwerken, ongeacht het land van herkomst. Zakelijke transacties kennen geen grenzen, dus we hebben de taak op onszelf gelegd om als expert op het gebied van factuurregelgeving en compliance voor onze klanten te dienen, zodat zij dat niet hoeven te doen. We zijn enthousiast over het aantal klanten dat al geïnteresseerd is in implementatie."

De Basware-oplossing voegt een China-specifieke functionaliteit toe voor de GTS-validatiestap, waardoor klanten snel en gemakkelijk ongeldige facturen kunnen detecteren. De meeste bedrijven valideren momenteel facturen één voor één via het GTS-portaal voordat ze worden betaald. Deze extra functie in het Basware P2P-systeem vermindert de werklast van AP-medewerkers aanzienlijk, aangezien gebruikers deze facturen gemakkelijk naar de wachtrij voor het afhandelen van uitzonderingen kunnen leiden, zodat ze niet per ongeluk worden betaald. Bovendien, zoals het geval is met alle e-factureringsoplossingen van Basware, levert deze technologie factuurgegevens van hoge kwaliteit, waardoor de uitgaven zichtbaar zijn en nauwkeurige prognoses kunnen worden gemaakt.

"Dit is een spannende stap voor zowel Basware als Yodoo", zegt Vincent Wang, CEO van Shanghai Yodoo Information & Technology Co., Ltd. "We kijken ernaar uit om de samenwerking met Basware voort te zetten en hun klanten conforme en naadloze validatie van lokale facturen te bieden in China."