Nieuwe printoplossingen van Ricoh op Drupa

Ricoh presenteert op drupa 2020 haar grootste aanbod tot nu toe. Onder het motto ‘Love The Way Ahead’ laat Ricoh op ’s werelds grootste grafische vakbeurs aan grafimediabedrijven zien hoe de toekomst in print eruit ziet. De beurs vindt plaats van 16 t/m 26 juni in Messe Düsseldorf, Duitsland.

Met een oppervlakte van  1800 m² zal Ricoh in hal 8a printprofessionals proberen te overtuigen van ‘Henkaku’, de Japanse visie op innovatieve verandering. Dit doet Ricoh door de manieren te belichten waarop ze baanbrekende technologie en innovatief denken in de praktijk brengen en zo bedrijven in hun groei ondersteunen.

Op de beurs zullen toonaangevende oplossingen te zien zijn die ook kunnen bijdragen aan bedrijfsambities, zoals:

  • Het Pro VC70000 inkjet productiesysteem op hoge snelheid; voorzien van Ricoh’s zelf ontwikkelde technologieën, zoals een bekroonde droger waarop 43 patenten rusten, en nieuwe inkten voor een uitgebreid kleurenbereik.
  • Uitgebreide applicatievoordelen van de verbeterde Pro C7200 en Pro C9200 losblad kleurenproductiesystemen met nieuwe papierverwerkingsmogelijkheden.
  • De nieuwste versie van Ricoh ProcessDirector plus Ricoh Supervisor. Beide softwareoplossingen zijn ontworpen om de productie te stroomlijnen, een solutions studioworkflow laat in detail zien hoe de efficiëntie wordt verhoogd.

Ook Ricoh’s populaire commerciële en industriële oplossingen zijn te bewonderen op de beurs, inclusief de met een Buyers Lab Award bekroonde Pro L5160 dual CMYK grootformaat productieprinter en de met een SGIA Award bekroonde Ri 1000 Direct to Garment-printer (DTG). Samen met nieuwe ontwikkelingen die nog worden onthuld, laat Ricoh zien dat het zich met vernieuwende innovaties volledig inzet voor bedrijfstransformaties. De oplossingen zijn het resultaat van innovatieve R&D met de focus op het ondersteunen van printprofessionals in het toekomstbestendig maken van druk- en printwerkproductie. Een breed scala aan Ricoh systemen komt tot leven dankzij voorbeelden van de optimale productiemogelijkheden. Een live end-to-end workflow toont de fantasierijke en creatieve resultaten die mogelijk zijn.