Omzet ABBYY in 2019 gestegen

Digital Intelligence-specialist ABBYY zag in het boekjaar 2019 zijn wereldwijde omzet opnieuw met dubbele cijfers stijgen. In de Benelux ging de omzet zelfs met circa 23 procent omhoog. Die groei werd vooral gerealiseerd door de omzet uit RPA-integraties en strategische partnerships. Een andere succesfactor was de uitbreiding van het productportfolio na de overname van TimelinePI, nu ABBYY Timeline, het enige end-to-end Process Intelligence-platform.

ABBYY zag in het boekjaar 2019 een sterke omzetgroei voor zijn oplossingen binnen de markt voor Robotic Process Automation (RPA). De totale jaaromzet vanuit RPA-partnerships, integraties en de verkoop van licenties aan fabrikanten steeg met 210 procent. ABBYY heeft momenteel meer dan vijftig RPA-partners, waaronder UiPath, Blue Prism, NICE, Robiquity en Sprint Reply, waarbij verschillende partnerships vaak voor meer klantadoptie zorgen.  

ABBYY versterkte in augustus 2019 zijn toen al complete Digital Intelligence-portfolio door de overname van TimelinePI. Met dit nieuwe aanbod kunnen klanten van ABBYY zowel Process Intelligence als Content Intelligence inzetten om een compleet en accuraat beeld van hun bedrijfsprocessen te krijgen, evenals van de content die deze processen aandrijft. Overige productinnovaties die bijdroegen aan het succes waren uitbreidingen op FlexiCapture, FineReader Server en de nieuwe Mobile Capture-oplossingen.