Platform Trend Micro voor cloudbeveiliging bedrijven

Trend Micro heeft met Trend Micro Cloud One een platform met beveiligingsdiensten voor organisaties die applicaties in de cloud maken. Met Cloud One kunnen ontwikkelaars snel applicaties bouwen met de cloudservices die ze willen, terwijl ze de risico’s voor hun organisatie beheren.

Cloud One levert het breedste scala aan beveiligingsmogelijkheden op één platform. Ontworpen om organisaties te helpen aan hun meest strategische cloudprioriteiten te voldoen, stelt het klanten in staat om bestaande applicaties naar de cloud te migreren, nieuwe cloud-native applicaties te leveren en operationele klasse in de cloud te bereiken.

Het platform – het eerste in zijn soort – biedt de flexibiliteit om instant uitdagingen van klanten op te lossen, en de innovatie om snel te evolueren met cloudservices. In de kern van Cloud One zit ’s werelds toonaangevende workload-beveiligingsservice, die al door duizenden organisaties gebruikt wordt. Dit wordt aangevuld met verbeterde containerbeveiliging en gloednieuwe aanbiedingen voor applicatiebeveiliging, netwerkbeveiliging, bestandsopslagbeveiliging en cloud security posture management om te verzekeren dat de cloudinfrastructuur optimaal geconfigureerd is.

Veel oplossingen voor cloudbeveiliging zijn moeilijk te beheren en te implementeren, zijn niet flexibel en bieden onvoldoende zichtbaarheid voor IT-teams om snel groeiende risico’s te beheren. “Al sinds de ‘geboorte’ van de cloud, meer dan tien jaar geleden, helpen we onze klanten met veilige cloudtransformatie”, zegt Wendy Moore, VP product marketing bij Trend Micro. “Klanten hebben een mix van oudere servers, gevirtualiseerde datacenters en nieuwere services zoals containers en serverless applicaties. Die kunnen allemaal beschermd worden met Cloud One.”
Trend Micro’s all-in-one platformbenadering biedt vereenvoudigde, geautomatiseerde en flexibele bescherming. Klanten die het platform gebruiken, genieten van eenmalige aanmelding bij alle services, algemene gebruikers- en cloudserviceregistratie, zichtbaarheid vanaf een enkele console en een gemeenschappelijk prijs -en factureringsmodel.

Gedeelde verantwoordelijkheid
Het nieuwe cloudbeveiligingsplatform van Trend Micro ondersteunt toonaangevende cloud providers , waaronder Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure en Google Cloud. “Naarmate meer bedrijven hun infrastructuur en applicaties naar de cloud verplaatsen, en zich aanpassen aan een business model van gedeelde verantwoordelijkheid, willen we dat onze klanten kunnen kiezen uit het beste op de markt”, zegt Dave McCann, VP, AWS Migration, Marketplace en Control Services bij Amazon Web Services, Inc. “Het nieuwe cloudbeveiligingsplatform van Trend Micro is opnieuw een voorbeeld van innovatie, beschikbaar via de AWS Marketplace.  Door gebruik te maken van AWS Marketplace functies zoals SaaS Contract API, Private Offers, en Consulting Partner Private Offers, kunnen klanten rechtstreeks een contract afsluiten via Trend Micro, of via hun consulting partners wereldwijd. Wij zijn erop gericht onze gezamenlijke klanten te helpen met een gemakkelijke en snelle inkoop en levering.”

Door cloud-projecten en -doelen holistisch te beschouwen, is het voor Trend Micro Cloud One mogelijk om beveiliging op bedrijfsniveau te bieden, terwijl de voordelen en efficiëntie van de cloud benut worden.