Retarus door Gartner benoemd als belangrijke aanbieder van "Intelligent Document Processing Solutions"

De in München gevestigde Enterprise-Cloud-aanbieder Retarus wordt als belangrijke aanbieder gepresenteerd in het voor het eerst door Gartner opgestelde verslag “Market Guide for Intelligent Document Processing Solutions 2022”. Gartner heeft de Retarus Intelligent Capture Services opgenomen in de categorie OCR/Capture.

Bedrijven staan voor de uitdaging om steeds grotere hoeveelheden documenten te verwerken, zoals facturen, bestellingen en contracten. Om de automatiseringsgraad van de processen te verhogen en tegelijkertijd de efficiëntie van de processen aanzienlijk te verbeteren, is het gebruik van Intelligent Document Processing (IDP) onvermijdelijk. Volgens Gartner “extraheren intelligente oplossingen voor documentverwerking (IDP) gegevens om de automatisering van herhalende taken voor documentverwerking met grote volumes te ondersteunen en analyse en herkenning te verbeteren.

IDP werkt met tekstherkenning en beeldverwerkingsmethoden om zowel gestructureerde als ongestructureerde gegevens te herkennen en beschikbaar te stellen.”* Het analistenbureau gaat ervan uit “dat de markt voor intelligente documentverwerking in 2022 een omzet van circa 5,8 miljard USD genereert.”*

Efficiënte procescommunicatie via Intelligent Capture Services

“Met onze Intelligent Capture Services kunnen ondernemingen binnenkomende ongestructureerde gegevens via een centrale cloud-oplossing verwerken. Daarvoor passen we onder meer AI-technieken toe zoals machine learning”, aldus Martin Hager, oprichter en CEO van Retarus. “Omdat we beschikken over bijna 30 jaar ervaring met EDI, kennen we niet alleen de processen maar kunnen we deze ook probleemloos in ERP-systemen integreren. Daarmee zorgen we ervoor dat de automatisering ook daadwerkelijk plaatsvindt. We zijn blij te zien dat Gartner deze snel groeiende markt, die ondernemingen enorme mogelijkheden biedt voor de verdere digitalisering, in de schijnwerpers zet.”

Met behulp van de Intelligent Capture Services van Retarus worden ongestructureerde gegevens automatisch omgezet naar gestructureerde gegevens. Intelligente documentherkenning, meerdere OCR-engines, AI-technieken en optionele human-in-the-loop-functies maken documenten 100% machineleesbaar. Dat stelt ondernemingen in staat om bijvoorbeeld hun Purchase-to-Pay- of Order-to-Cash-processen volledig te automatiseren en het maakt een efficiënte en betrouwbare procescommunicatie mogelijk in de gehele toeleveringsketen. De geautomatiseerde verwerking van zakelijke documenten zorgt uiteindelijk voor een probleemloze cashflow en maakt een verlaging van de kosten met circa 60% mogelijk in vergelijking met de handmatige orderverwerking.

Het actuele Gartner Report “Market Guide for Intelligent Document Processing Solutions 2022” vindt u hier: https://www.retarus.com/2022-gartner-market-guide-for-intelligent-document-processing-solutions/.