Ricoh breidt kleurbereik grootformaat uit

Ricoh breidt het kleurbereik van grootformaat uit met oranje en groene inkten als optie in haar grootformaat latexprinters Ricoh Pro L5160e en Ricoh Pro L5130e. Dit maakt een nauwkeurige reproductie van een breder scala aan Pantone- en merkkleuren mogelijk.

Deze nieuwe aanwinsten in het portfolio bouwen voort op Ricoh’s marktleidende expertise in inkjetkop- en inkttechnologie. Ze zijn een verdere ontwikkeling in de evolutie van de succesvolle grootformaat latexprinters Ricoh Pro L5160 en Ricoh Pro L5130.

Groene en oranje inkt
De twee nieuwe modellen voegen groene en oranje inkt toe om een aanzienlijk uitgebreid kleurbereik te bieden in vergelijking met bestaande technologie. Drie versprongen opgestelde Ricoh printkoppen halen printsnelheden die toonaangevend zijn in deze klasse: 46,7 vierkante meter per uur in de hogesnelheidsmodus met 4 kleuren en 25 vierkante meter per uur in de standaardmodus met 4 kleuren voor binnen. De systemen kunnen niet alleen geconfigureerd worden voor het gebruik van inkten voor een uitgebreid kleurbereik. Ze kunnen ook printen met tweemaal CMYK voor productiviteitswinst en CMYK en wit voor transfermaterialen, metallics en donkere substraten.