Ricoh Pro C7200sx serie wint BLI PRO Award

De consistentie van de losblad kleurenproductiesystemen van de Ricoh Pro C7200sx serie is erkend met een Mid-Volume CMYK+ BLI PRO Award van Keypoint Intelligence Buyer’s Lab. De systemen sleepten het onafhankelijke keurmerk voor hardware en software op het gebied van document imaging in de wacht na grondig te zijn getest op een uitgebreide reeks technische criteria.

David Sweetnam, Director EMEA/Asia Research & Lab Services, Keypoint Intelligence, waarvan BLI deel uitmaakt, zegt: “Vooral tijdens het uitvoeren van onze testsuite voor productieruns waren we onder de indruk van de prestaties van deze serie productiesystemen. Gedurende de productie van een reeks van 6 uitdagende workflows van 1,5 uur, die goed waren voor ruim 37.000 afdrukken, liet het systeem nooit een kleurverschuiving van meer dan DeltaE00 3,8 zien tussen de 42 kleuren op de FOGRA39 controlestrip. Ook vertoonde het nooit een registratieverschuiving van meer dan 0,4 mm in de uitlijning aan de voor- en achterzijde of de uitlijning van pagina tot pagina. Het systeem heeft onze felbegeerde 5-sterrenbeoordeling in deze categorie dan ook dik verdiend.”

“De Ricoh Pro C7210x is van de grond af ontworpen als een productiewerkpaard”, voegt Martin Soane eraan toe, European Lab Manager, Keypoint Intelligence. “Het vijfde kleurstation van dit kleurenproductiesysteem stelt printprofessionals in staat om niet alleen CMYK te gebruiken maar ook bijvoorbeeld neonkleuren, witte toner, transparante toner en onzichtbare rode toner.”