Royal HaskoningDHV kiest voor factuurverwerking met Kofax in de cloud

Royal HaskoningDHV kiest voor Kofax in de cloud (foto Royal HaskoningDHV)

Royal HaskoningDHV (RHDHV) heeft gekozen voor de migratie van zijn Kofax TotalAgility omgeving naar de Kofax cloud met Docspro als implementatiepartner. Hiermee zet het wereldwijd opererende ingenieursbureau RoyalHaskoningDHV een volgende stap in het wereldwijd harmoniseren en automatiseren van de accounts payable processen.

 

Jaarlijks verwerkt de afdeling Accounts Payable van Royal HaskoningDHV 60.000 facturen. Op dit moment worden daarvan 40.000 met succes in Nederland en Indonesië geautomatiseerd verwerkt met Kofax TotalAgility (KTA). Deze on-premise oplossing is enkele jaren geleden geïmplementeerd met Docspro als implementatiepartner.

 

In het strategische plan van Royal HaskoningDHV staat nadrukkelijk de wens om de financiële processen nog efficiënter en effectiever te maken. Onderdeel daarvan is het wereldwijd uniformeren en harmoniseren van het verwerken van inkomende facturen, om dat vervolgens verder te kunnen automatiseren en voor zover mogelijk te centraliseren.

Ambitie

Voor de afdeling Accounts Payable is daarmee de ambitie geformuleerd om het aantal geautomatiseerd verwerkte facturen te laten stijgen van 40.000 naar het totaal van 60.000. Marcel Eggebeen, Manager Financial Control bij Royal HaskoningDHV, zegt daarover: “We willen dat doen met één proces, in één applicatie. Kofax TotalAgility, waar we al jaren mee werken, is daarvoor wat betreft functionaliteiten de aangewezen applicatie. Maar omdat dit op onze eigen servers draait, is opschalen lastig en tijdrovend. Daarom besloten we te migreren naar de cloud.”

In de daaropvolgende aanbesteding voor de migratie van KTA naar de cloud heeft Royal HaskoningDHV gesteld dat het meer uit het systeem wil halen door continuous improvement en door gebruik te maken van Robotic Process Automation (RPA) in combinatie met de huidige applicatie KTA. Na gesprekken met diverse partijen in de markt is Docspro gekozen als implementatiepartner. Eggebeen: “We blijven bij Docspro, mede omdat Kofax zelf actief betrokken was in het proces van vendor selectie en zich heeft gecommitteerd aan een succesvolle implementatie van de KTA cloud oplossing bij Royal HaskoningDHV.”

Groei

Remco Zuijdervliet, Bid Manager bij Docspro, is enthousiast over het project: “We zijn blij dat Royal HaskoningDHV ons opnieuw het vertrouwen schenkt om deze migratie naar de KTA cloud te verzorgen. Ook bij Docspro hebben we continu verbeteren hoog in het vaandel staan, en dat zullen we ook bij deze oplossing blijven doen met onze business consultants die de vinger aan de pols blijven houden.” Marcel Eggebeen vult aan: “Deze stap naar de cloud maakt ons flexibeler in het wereldwijd harmoniseren en automatiseren van onze factuurverwerking in het kader van onze strategie tot aan 2025. We blijven groeien en moeten dus in staat zijn om in de processen met hetzelfde aantal mensen meer te doen.”