Thales lanceert CipherTrust Data Security Platform

Het CipherTrust Data Security Platform is een uniforme oplossing voor gegevensbescherming en stelt organisaties in staat hun meest gevoelige data – ongeacht de locatie – te detecteren, beschermen en controleren. Het CipherTrust Data Security Platform verbetert de bescherming van gevoelige gegevens door middel van sterke toegangscontroles en gecentraliseerd sleutelbeheer. Het nieuwe platform helpt organisaties bij het oplossen van hedendaagse uitdagingen zoals de adoptie van een multi-cloudstrategie, de steeds veranderende privacyregelgeving en het toenemende risico op gegevensinbreuken door interne en externe dreigingen.  

Dit ‘alles-in-één’ platform combineert de Thales’ Vormetric en SafeNet KeySecure-technologieën. Het platform helpt organisaties om risico’s te begrijpen, hiaten te ontdekken en betere beslissingen te nemen over zowel het delen van gegevens met derden als over de migratie naar de cloud. Zo beschermen organisaties hun gevoelige gegevens zowel on-premise als in de cloud en verlagen ze tegelijkertijd de kosten. Doordat het platform beschikt over een uitgebreide set van ingebouwde classificatiesjablonen voor algemene dataprivacy en beveiligingsvoorschriften, is het in staat om aangepaste regels op basis van specifieke patronen en algoritmen te hanteren. Hierdoor zijn gebruikers verzekerd van het hoogste niveau van compliance.

“Het CipherTrust Data Security Platform voegt de meest kritische elementen van gegevensbeveiliging – data discovery, bescherming en controle – samen in één geïntegreerd platform. Zo biedt het krachtige hulpmiddelen om aan de ontwikkelende wereldwijde en regionale privacyregelgeving te voldoen, evenals aan de toename van cloud-adoptie die geïntensiveerd is door het thuiswerken”, vertelt Steven Maas, Sales Director Encryptie Benelux bij Thales. “Naast de externe uitdagingen op het gebied van gegevensbescherming, biedt het nieuwe platform ook de mogelijkheid om de operationele complexiteit waar veel organisaties mee te maken hebben – met name door het herstel van de gevolgen van de coronacrisis – te verminderen. De evolutie van beveiliging door middel van eenvoud is precies wat organisaties zowel nu als in de toekomst nodig hebben.”

Ontdekken en classificeren van gevoelige data in de cloud en on-premise       
Volgens het 2020 Thales Data Threat Report - Global Edition gebruiken organisaties gemiddeld 29 verschillende cloudservices. Hierdoor is het voor veel organisaties onduidelijk waar hun (gevoelige) data zich bevindt. De complexiteit die hieruit voortvloeit is voor 40 procent van de respondenten de belangrijkste barrière voor het beveiligen van hun gegevens. Het CipherTrust Data Security Platform vereenvoudigt deze complexiteit door middel van het beveiligen en controleren van toegang tot gevoelige gegevens in databases, bestanden en containers.