TIE Kinetix vereenvoudigt e-facturatie met Artificial Intelligence

 TIE Kinetix geeft aan dat de recent vernieuwde onboarding diensten, die gebruikt worden door FLOW Partner Automation klanten om handelspartners aan te sluiten, vanaf nu worden aangestuurd door artificial intelligence (AI). Aansluiten op het platform is nu nog sneller en vereist minimale inspanning. Hiermee wordt de massale overstap naar e-facturatie in de particuliere sector vereenvoudigt en tevens de transitie van de Europese Commissie naar een “groene en digitale economie” ondersteund. De geavanceerde mogelijkheden op het gebied van onboarding stellen TIE Kinetix in staat om groei te realiseren via hub-accounts.

"Hoewel overheidsinstanties e-facturen moeten kunnen ontvangen en verwerken, zijn hun leveranciers niet wettelijk verplicht om e-facturen te versturen", zegt Jan Sundelin, CEO, TIE Kinetix. "Dit alleen al maakt leveranciers minder bereid om mee te werken, maar er zijn ook procedurele en communicatieve inefficiënties die bijdragen aan het uitblijven van adoptie. Onze intelligente onboarding diensten zijn erop gericht om de complexiteit bij implementatie weg te nemen. Het gaat zelfs zo ver dat we alle communicatie met de leveranciers over de voordelen van e-facturatie automatiseren."

In maart 2021 publiceerde de Connecting Europe Facility (CEF) van de Europese Commissie een artikel over het aansluiten van leveranciers op e-facturatie: “SMEs and Private Sector onboarding – electronic invoices”. Dit artikel geeft inzicht in de uitdagingen van onboarding die het MKB op dit moment ervan weerhouden om e-facturatie te omarmen, ondanks alle enorme voordelen voor individuele organisatie en de volledige Europese economie. In lijn met wat CEF definieert als succesvolle onboarding strategieën, zijn de onboarding diensten van TIE Kinetix eenvoudig in te zetten, toegankelijk en configureerbaar.

De optionele dienstverlening maakt het proces en werk eenvoudig. AI elimineert veel van het handmatige werk en fouten, waardoor leveranciers met alle mogelijke technische achtergronden (geen technische kennis tot technische specialisten) snel en zelfstandig aan de slag kunnen. Het gehele proces vindt online plaats en nagenoeg geen behoefte aan extra ondersteuning.

Succesvolle onboarding is een zware inspanning die een praktische aanpak en actieve opvolging met leveranciers vereist. Door deze inspanning van de klant over te nemen, is TIE Kinetix in staat om 100% supply chain digitalisering te faciliteren voor organisaties van elke omvang in zowel de publieke als private sector. Tegelijkertijd kan TIE Kinetix het succes van het groeiplan op basis van hub-and-spokes model vergroten en bijdragen aan een groene, digitale en veerkrachtige Europese economie.