Veilig papier vernietigen

Ruim anderhalf jaar na invoering van de nieuwe privacywet AVG blijkt uit internationaal onderzoek dat maar liefst 71% van de ondervraagde bedrijven het beleid ten aanzien van de beveiliging van papieren data niet heeft aangepast. Meer dan 20% is zelfs niet eens in staat om papier veilig te vernietigen, omdat er simpelweg geen papiervernietiger in het bedrijf aanwezig is. En dat terwijl het gebruik van een papiervernietiger tegenwoordig nauwelijks meer moeite kost dan ‘gewoon’ weggooien.

De geluidsarme Leitz IQ papiervernietigers veranderen papieren documenten snel in veilige kleine snippers. De papierbakken kunnen de deur uit, voortaan gaan alle papieren documenten veilig in de papiervernietiger.

In de praktijk blijkt dat datalekken zich vooral voordoen met papieren data, met kans op hoge boetes conform de AVG. Een papiervernietiger is dan ook essentieel voor een bedrijf om papier veilig te kunnen vernietigen. De Leitz IQ vernietigt 15 A4-vellen in één keer en kan 120 minuten ononderbroken versnipperen. Het is niet nodig om nietjes of paperclips van tevoren te verwijderen, deze worden gewoon mee vernietigd.

De Leitz IQ Office is speciaal ontwikkeld voor efficiënt kantoorgebruik. Zo beschikt hij over anti-vastlooptechnologie, waarbij de papiervernietiger automatisch stopt en terugdraait als er te veel papier in het apparaat is geplaatst. De vernietiger beschikt  over een opvangcapaciteit van 23 liter (225 A4 vellen).