Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost automatiseert inkoopfacturen met BCT

BCT Software heeft een pilot afgerond met de nieuwe cloudoplossing Doc Recognizer bij Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost (VRBZO), het samenwerkingsverband van 21 gemeenten in de regio Zuidoost-Brabant. Met de inzet van Doc Recognizer in het factuurverwerkingsproces van de veiligheidsregio, worden pdf-facturen automatisch herkend en omgezet naar e-facturen.

Deze worden vervolgens via de cloud doorgestuurd naar het financiële administratiesysteem. Dit levert VRBZO aanzienlijke tijdwinst op en neemt veel eentonig werk uit handen, waardoor de efficiëntie van de financiële afdeling is toegenomen. 

Met gemiddeld 28 facturen per dag, die veelal binnenkomen op papier of als pdf, is het controleren en afhandelen van facturen een tijdrovend proces. Bovendien bevat het nog veel handmatige handelingen. Daarom automatiseerde VRBZO al eerder zijn factuurverwerkingssysteem samen met BCT, dankzij E-invoice, waarmee specifiek e-facturen verwerkt kunnen worden. Alleen doordat slechts 20 procent van de facturen als e-factuur binnenkwam, kampte VRBZO nog steeds met een gebrek aan automatisering voor de overige facturen. De factuurherkenningsapplicatie Doc Recognizer van BCT bood hiervoor uitkomst.