Verwijs papieren facturen naar de prullenbak

In het huidige economische klimaat is het belangrijk om de continuïteit van je bedrijf te garanderen. Dat kan door jouw strategie voor de uitwisseling van documenten bij te sturen richting een papiervrij bedrijfsproces. Onderzoek van Comarch toonde aan dat het leeuwendeel van de organisaties nog steeds de meeste facturen op papier of gescand ontvangt. Daarom kijken bedrijven uit naar oplossingen waarmee hun facturatieprocessen volledig kunnen worden geautomatiseerd en papieren facturen snel verleden tijd zijn dankzij veilige en betrouwbare elektronische uitwisseling.

 

Facturen digitaliseren: een nuttige omslag in elke sector

Met Comarch e-Invoicing kan je facturatiedocumenten papiervrij uitwisselen via multichanneldiensten zoals email, EDI of webtoepassingen. Het is een krachtig totaalproduct dat alle processen voor jouw crediteuren- en debiteurenfacturen automatiseert en stroomlijnt zodat je veilig en uiterst efficiënt documenten kunt uitwisselen met al je zakenpartners en klanten. Met onze tools kan je de uitdagingen van de voortdurende digitalisering de baas. Bovendien is de e-facturering van Comarch volledig in overeenstemming met de recentste wettelijke voorschriften en moderne normen voor gegevensoverdracht.

Comarch e-facturering is ontwikkeld om elke factuur die je verstuurt of ontvangt automatisch te valideren en te converteren in elke sector, voor elk formaat en voor elk bedrijf, technisch onderbouwd of niet. In combinatie met een volledig arsenaal aan praktische en technologisch vooruitstrevende functies zoals de validatie van slimme bedrijfsregels of het e-archief met elektronische handtekening en geschraagd op onze ervaring met de meest complexe B2B- en B2G-transacties garandeert Comarch e-Invoicing een hogere gegevenskwaliteit en lagere operationele kosten. 

E-factureringstools van Comarch om papier vaarwel te zeggen

E-factureringsportaal van Comarch
Dit portaal is een moderne oplossing voor elk bedrijf om alle facturatiestromen in één geïntegreerd pakket te beheren. We ontwikkelden het om bedrijven een betere ervaring te bezorgen bij elektronische samenwerking voor facturatie en betaling. Het omvat een intuïtieve zoekfunctie voor documenten alsook aanmaakfuncties en kan als traceer- en KPI-rapportagetool ingezet worden. Kortom, de geknipte oplossing als je specifieke functies en processen zoekt om de samenwerking met je partners te verbeteren. Modules zoals zelfvoorzienend communitybeheer en vroege betaling ondersteunen je bij de uitwisseling van extra informatie over de financieringsvoorwaarden.

E-archief van Comarch
Met deze tool kunnen gebruikers alle verzonden en ontvangen facturen opslaan en beheren gedurende de wettelijk bepaalde bewaartermijn. Het e-archief is ontwikkeld om makkelijk jouw weg te vinden in dagelijkse facturatiehandelingen in tal van verschillende landen. Deze oplossing wordt automatisch geüpdatet. Dat betekent dat ze altijd gebruiksklaar is, zelfs als de wetten of voorschriften wijzigen. Met het e-archief heb je onmiddellijk toegang tot de activiteitengeschiedenis, makkelijk leesbare en afdrukbare versies van alle documenten en een bijzonder intuïtieve tool voor gebruikersbeheer. Zo helpt het e-archief van Comarch je om productiever te zijn, het risico op overtredingen van rechtsvoorschriften uit te sluiten, de operationele kosten te drukken en de nodige audits door te voeren.

Comarch Document Capture
Deze mobiele app is een gebruiksvriendelijke tool om papieren facturen vast te leggen en ze in een digitaal formaat aan de ontvanger te bezorgen. De gebruiker neemt simpelweg een foto van een factuur en Comarch haalt de facturatiegegevens op met beeldherkenning. Vervolgens maakt de software een gestructureerd document aan dat de machine kan lezen. Alle facturen die door deze app verwerkt zijn, krijgen een gepaste status toegekend wanneer ze behandeld zijn en de ontvanger kan ze eenvoudig raadplegen op zijn of haar mobiele toestel. Precies omdat Comarch Document Capture zo simpel is, is het de geknipte tool om papierverbruik te beperken en facturen te digitaliseren. Bovendien zijn er zo minder vertragingen of niet-leveringen van papieren documenten.

Bovendien wordt de omslag naar papiervrije facturen makkelijker dankzij:

Een versneld inwerkproces
Onafhankelijke tools zijn essentieel om snel elektronische documenten met jouw partners te beginnen uitwisselen. Door deze tools te gebruiken raken de partners snel vertrouwd met de e-facturering van Comarch. Door tools met een korte inloopperiode te gebruiken kunnen jouw partners hun bedrijfsstructuur vastleggen, hun bedrijfsgegevens herzien, bevestigen of updaten, de inhoud van de overeenkomst voor e-facturering met jouw bedrijf bevestigen en instellen hoe ze graag facturen uitwisselen (pdf/mail, portaal of EDI-integratie). Om te garanderen dat documenten correct verwerkt worden tussen de partner en het platform kunnen er bovendien automatische tests uitgevoerd worden.

Wereldwijde juridische naleving
Bedrijven die over de hele wereld actief zijn, moeten uiteenlopende e-factureringsnormen ondersteunen en verwerken om hun doelstellingen te bereiken. Elektronisch factureren en btw-naleving vormen eigenlijk twee van de uitdagendste processen voor bedrijven.

Comarch e-Invoicing biedt de gepaste ondersteuning voor nieuwe en bestaande wettelijke voorschriften. Niet enkel de integriteit, authenticiteit van de herkomst en leesbaarheid van de inhoud zijn gewaarborgd, maar we garanderen ook dat jouw gevoelige gegevens veilig zijn en gedurende de wettelijk bepaalde bewaartermijn (beleid voor gegevensbescherming) gearchiveerd worden.

Comarch ondersteunt juridische naleving in meer dan 60 landen over de hele wereld dankzij de integratie met Pan-European Public Procurement Online (PEPPOL), zijn lidmaatschap van de European E-Invoicing Service Providers Association (EESPA), zijn GS1-partnerschap in tal van landen en de integratie met lokale B2G-platformen zoals Chorus Pro in Frankrijk, SDI in Italië, ZRE en OZG in Duitsland of NAV in Hongarije.

Online toegang
De e-facturering van Comarch is 24/7 overal ter wereld beschikbaar met een uptime van 99,99% en volgens de strengste veiligheidsnormen. Zo heb je steeds toegang tot je gegevens, kan je je bedrijf runnen en met partners samenwerken, zelfs van thuis uit. Bovendien kan je met personaliseerbare meldingen onmiddellijk ingelicht worden over belangrijke aspecten van je bedrijf zoals nieuwe orders of binnengekomen facturen.

Waarom Comarch e-Invoicing?

  • Interoperabiliteit – wereldwijd koppelbaar                       
  • Totaalaanpak voor alle factuurgerelateerde processen
  • Ervaring met B2G, samenwerking met nationale platformen       
  • Gecertificeerd PEPPOL-toegangspunt      
  • Partnerintegratie                                         
  • Juridische naleving overal ter wereld