Voortaan digitale recepten naar de apotheek

De artsen van alle poliklinieken van het Groene Hart Ziekenhuis (Gouda) versturen voortaan digitale recepten naar apotheken. Patiënten krijgen dus geen papier meer mee. Dat zou niet alleen veiliger zijn, maar ook fouten voorkomen.

Het digitale recept (e-recept) heeft een veel kleinere kans op een fout tijdens het overnemen van medicatie en dosering. Nu gaan die gegevens direct van systeem naar systeem. Het digitale recept kan bovendien sneller worden verwerkt door patiënt, arts en apotheek. Dat scheelt voor de arts administratieve handelingen zoals printen en het optimaliseert de logistiek in de apotheek, waardoor de wachttijden korter zijn.

Openingsmanifestatie 2022

Tijdens de Openingsmanifestatie 2022, het grootste en meest impactvolle congres van de zorg over de toekomst van de zorg, slimme zorginnovaties, technologieën én duurzame samenwerkingen worden onderwerpen als het e-recept, de invoering van en het omgaan met het EPD etc. uitvoerig aan de orde gesteld. Wilt u op 09 mei 2022 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

 

Digitale recepten versnellen het verwerkingsproces bij de apotheker