Zijn we er al aan gewend en wat blijft straks bestaan van het thuiswerken?

Tweede Nationaal Thuiswerkonderzoek door VakWereld

Vorig jaar heeft VakWereld uitgebreid onderzoek gedaan naar het fenomeen thuiswerken. Daar kwamen opmerkelijke conclusies uit, bijvoorbeeld dat er veel met vertrouwelijke informatie wordt gewerkt en dat er wel heel makkelijk van wordt uitgegaan dat die ook vertrouwelijk blijft. Ondanks het veelvuldig gebruik van eigen apparatuur bijvoorbeeld. Maar hoe staan we er nu voor?

Na ongeveer een jaar wordt het tijd om opnieuw de peilstok in het Nederlandse bedrijfsleven (en de overheid) te steken: hoe staat Nederland er voor als het gaat om thuiswerken nu we inmiddels wat meer vertrouwd zijn met het fenomeen? En, vertrouwd zijn met iets wil niet per se zeggen dat het ook goed gaat.

Belangrijke bijkomstigheid na een jaar: hoe gaan we om met de synchronisatie van alle informatie die al op kantoor aanwezig was met die we in de afgelopen periode hebben gegenereerd, thuis, op kantoor of misschien nog op een andere plek. Klopt alles nog? Weet iedereen die het zou moeten weten ook waar de relevante informatie is voor het uitvoeren van de taken? En is die informatie nog actueel, volledig, beschikbaar, bereikbaar?

Kortom, het Tweede Nationaal Thuiswerkonderzoek zit er aan te komen. Binnenkort ontvangen alle professionals binnen de verschillende vakwerelden (DocumentWereld, MobilityWereld, CongresWereld, FacilityWereld, BeveiligingsWereld en ThuiswerkersWereld) die de nieuwbrieven ontvangen een mail met daarin een link naar de vragenlijst.

We hopen uiteraard dat u net als de vorige keer in groten getale bereid bent die lijst te beantwoorden. Hij is iets korter gemaakt, omdat we ontdekt hebben dat blijkbaar niet alles even relevant is, maar de antwoorden op de overgebleven vragen zouden we graag van u vernemen. Met de vooruitzichten dat er dit najaar mogelijk weer bijeenkomsten mogelijk zijn, kunnen we die uitkomsten met u delen in (een aantal) kennissessies.

Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen van een jaar lang (meer of minder) thuiswerken!