Stop met boksen, ga samen roeien!

Security, privacy en innovatie moeten en gaan echt samen, in één boot…….

Ken jij hem ook? Die saaie security officer, die conservatieveling die altijd de regels op tafel legt? Het geweten van de organisatie die iedereen op het rechte pad houdt….? Dan ken je vast ook zijn evenknie, de innovation officer. Die snelheidsduivel met altijd gave nieuwe ideeën, die voor de troepen uit loopt en de organisatie in zijn kielzog meeneemt. Ik noem hem evenknie, maar eigenlijk moet ik zeggen Nemesis want meestal staan deze twee officers recht tegenover elkaar. En dat is eeuwig zonde, want samen zijn zij de sleutel om de digitale transitie van de organisatie naar een hoger plan te tillen.

Door Barry Bakker

Al een tijdje ben ik in gesprek met een gemeentelijke organisatie die de wens heeft uitgesproken om haar data in een datawarehouse op te slaan. Dit is het eerste gemeentelijke orgaan in Nederland dat deze stap wil zetten. Dat betekent in dit geval, het combineren van een ongeveer vijftien databronnen. Inhakend op de twee stereotype officers die ik in mijn introductie omschrijf, deze twee karakters zijn ook in deze organisatie vertegenwoordigd. Dat merk je bij het voeren van gesprekken die het onderwerp data raken. De security officer zegt: “Ho, ho, ho, hoe zit het met de privacy?”. Alles wat privacy raakt moet best practice zijn! De innovatie officer roept: “Gaan, gaan, gaan! We moeten dit doen als we relevant willen blijven.” Nieuwe ontwikkelingen moeten altijd gisteren van start gaan….

Gulden middenweg
Zo staan de privacy officer en innovation officer recht tegenover elkaar. Wanneer ik dit merk als ik in gesprek ben met een organisatie geef ik op diplomatieke doch directe wijze aan dat het echt noodzaak is dat de neuzen dezelfde kant op komen te staan. Of op zijn minst in dezelfde windrichting. Hoe ga je dit als bestuurder goed organiseren? De enige optie is en blijft om de gulden middenweg te vinden. Beide vakexperts hebben gelijk. Om als organisatie je bestaansrecht in de digitale transitie te behouden, is innovatie noodzakelijk en moet je veiligheid en privacy borgen. Op de gulden middenweg laat de security officer iets meer toe dan waar hij comfortabel mee is om innovatie ruimte te geven. De innovation officer neemt iets meer gas terug dan hij normaal zou willen, om de tijd te nemen voor borging van de veiligheid van nieuwe ontwikkelingen. Wat betekent dat exact voor jouw organisatie? Dat is precies waar je het goede gesprek over moet voeren met elkaar en heldere afspraken over moet maken en vastleggen. Een onafhankelijke gespreksleider die dit proces begeleidt kan helpen om tot een constructieve samenwerking te komen.

Yes we can!
Dat goede gesprek over omgaan met data in relatie tot innovatie en veiligheid gaat bijvoorbeeld over onderwerpen als autorisatie. Wanneer heeft iemand toegang nodig? Hoe wordt dit veilig geregeld? Zeker in mijn voorbeeld, waarbij het gaat om data delen tussen ketenpartners, is het belangrijk om te bepalen hoe je dit mooi en veilig kunt doen. Security officers zitten dan vaak al snel in de “can’t do” modus, want alles moet privacy by design zijn en dat belemmert enorm je mogelijkheid om te vernieuwen. Innovation officers aan de andere kant willen vaak te veel, te snel en dat vormt een risico voor de integriteit en veiligheid van de organisatie.

Het kan echt samen gaan, innoveren met oog en tijd voor borging van veiligheid en privacy. De sleutel is in mijn beleving om met elkaar te denken vanuit de business case die er ligt. Ontwikkelingen en oplossingen beredeneren vanuit de inhoud van het werk, eenieder vanuit zijn eigen expertise, helpt om elkaars perspectief te leren kennen en begrijpen. Probeer daarna de stap te maken om erachter te komen wat de organisatie nodig heeft om veiligheid te waarborgen en innovatie ruimte te geven op meer permanente basis. Ik heb keer op keer ervaren dat door de aanvliegroute vanuit de inhoud te kiezen de kopstukken van de organisatie ontdekken dat ze eigenlijk helemaal niet zoveel verschillen in wat ze willen bereiken. Je bereikt je doelen alleen als je een inspirerende manier vind om met elkaar samen te werken. Dus deins niet terug om te experimenteren, zoek elkaar op, ruil een week van rol en ervaar hoe het echt is om security conservatieveling of snelle innovator te zijn. De stereotype omschrijvingen kloppen natuurlijk helemaal, én helemaal niet….. Hoe je het ook doet maakt niet uit, maar stop met boksen, stap samen die boot in en begin met roeien. Dan ga je samen vooruit.