Waarom digitalisering zo belangrijk is

De afgelopen twee jaar hebben ons wel duidelijk gemaakt dat – wil je overleven als bedrijf of organisatie – digitalisering absoluut noodzakelijk is. Niet alleen digitalisering van specifieke informatie, dat helpt al zeker, maar ook je belangrijkste bedrijfsprocessen.

Wat heb je er aan als je wel alle informatie digitaal hebt, maar je kunt er niets mee omdat je thuis bijvoorbeeld ‘niet in het proces’ kunt komen? Recent onderzoek (van onder meer Ricoh) heeft aangetoond dat slechts 13% van de kenniswerkers thuis optimaal toegang heeft tot mogelijkheden voor procesautomatisering. Of het nu 13% of 20% is, het is eigenlijk verbazend dat nog altijd zoveel mogelijkheden blijven liggen als het gaat om het optimaal toepassen van technologie die er al is om zowel informatie als processen te digitaliseren en het werken ermee te automatiseren. Zowel intern als in de hele procesketen, inclusief partners.

In deze eerste blog legt Katya Kancheva van Comarch uit waarom die digitalisering in combinatie met procesautomatisering belangrijk is. Noodzakelijk is: